Σκοπός του προγράμματος διδασκαλίας μας είναι να αναδείξει την παιδαγωγική αξία του χορού με ενότητες που αποβλέπουν στην καλλιέργεια της μυϊκής αίσθησης, των κινητικών δεξιοτήτων, της αντίληψης του χώρου και του χρόνου, της φαντασίας. Μέσα από πλούσια τεχνική και θεωρητική κατάρτιση επιδιώκουμε να εισάγουμε τα παιδιά σε μουσικοκινητικές έννοιες, να τα καταστήσουμε ικανά να αποδώσουν με το σώμα τους εμπειρίες, συμβάντα, να εκφέρουν συγκινήσεις και να εμπεδώσουν μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις τις αρχές του σύγχρονου χορού (ένταση, χαλάρωση, αναπνοή, σύσπαση, απελευθέρωση). Ωθούμε το παιδί να γνωρίσει το σώμα του, να δοκιμάσει τη χαρά που αναδύεται από το συντονισμό προς τις ρυθμικές αξίες, το μέτρο, την αρμονία, τη μελωδία. Να νιώσει την απελευθερωτική δύναμη της ατομικής έκφρασης και την καταλυτική δράση της μέθεξης και της επικοινωνίας.

Ρυθμικοκινητική Αγωγή, Δημιουργική Κίνηση–Αυτοσχεδιασμός

Για αγόρια και κορίτσια από 3 ετών.

Κλασικό Μπαλέτο

Το Αγγλικό Σύστημα RAD (Royal Academy of Dancing).

Σύγχρονος Χορός

Σύστημα Jose Limon.

Μοντέρνος Χορός

ΣύστημαISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing).

Αισθητική Γυμναστική

Η αισθητική γυμναστική είναι ένα νέο άθλημα που τα τελευταία χρόνια κάνει δυναμικά αισθητή την παρουσία του στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. Σύντομα αναμένεται να περιληφθεί στα ολυμπιακά αθλήματα. Πρόκειται για ένα είδος γυμναστικής που συνδυάζοντας ρυθμικές και δυναμικές ασκήσεις με την αρμονική και χορευτική κίνηση επιτυγχάνει τη συνολική εκγύμναση του σώματος.

Ο τρόπος εκγύμνασης στην αισθητική γυμναστική δίνει έμφαση στην ελαστικότητα, την ταχύτητα, τη δύναμη και το συντονισμό, ενώ παράλληλα αναπτύσσει θεμελιώδεις αξίες του αθλητισμού, όπως η ομαδικότητα, η ενότητα και η πειθαρχία.

Σχετικοί σύνδεσμοι: www.ifagg.com

Stretching – Pilates

Οργανωμένο σύνολο ασκήσεων γυμναστικής χωρίς έντονες σωματικές επιβαρύνσεις. Για όλες τις ηλικίες. Ιδανικό για εγκύους και ηλικιωμένους.

Hatha Yoga

Επιδιώκει την εναρμόνιση ύλης και πνεύματος, σωματικής, ψυχικής και πνευματικής ισορροπίας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ